Виберіть свою мову

Армія РФ продовжує агресивну війну проти України і платить за це життями своїх солдат - громадян РФ та іноземних найманців з бідних країн. 25 травня втрати армії РФ, по приблизним оцінкам ГШ ЗСУ перетнули позначку в 500 тисяч осіб вбитими та пораненими.

Втрати армії РФ у "СВО" до кінця травня 2024 року перевищили 500 тисяч людей загиблими та пораненими.
На думку канцлера Німеччини, Путін розглядає і Україну, і Білорусь як частини Росії і тому порушив принцип, який існував десятиліттями, більше не переміщувати кордони. Путін також відповідальний за загибель багатьох українських мирних мешканців та українських військових.

"Є цифра, яка говорить про 24 тисячі загиблих або тяжко поранених російських солдатів щомісяця. Все для імперіалістичної манії величі з боку російського президента" - сказав Шольц.

Нещодавно президент України заявив, що на харківському напрямку, де росіяни зараз здійснюють наступ, втрати становлять 1 до 8. На одного загиблого українського воїна припадає 8 знищених російських військових.
Уряд РФ ніколи офіційно не називає цифри своїх втрат. Задокументовані втрати ЗС РФ, про які можна дізнатися з відкритих джерел, зазвичай не відповідають реальній кількості.
Позначку в 500 тисяч осіб втрат армія РФ перетнула (за оцінками ГШ ЗСУ) 25 травня.
Станом на 28 травня приблизні втрати ЗС РФ становлять 503 800 (+1460) осіб

Втрати ЗС РФ на 28.05.2024
Втрати армії РФ на 28 травня 2024 - близько 503800 (+1460) осіб
Могили російських військових
Могили росіян, загиблих в "СВО"
Кяхта труни з вантажем 200
Кяхта, Бурятія. Деревя'яні контейнери в яких транспортують цинкові труни з вантажем 200

Росії може не вистачити військових, якщо керівництво хоче утримувати ініціативу на фронті. Йдеться про набраних в межах мобілізації 2022 року, контрактників, злочинців з російських в’язниць та навіть підозрюваних у кримінальних справах, яких в Росії також почали набирати на війну. Через це Москві, можливо, незабаром доведеться "вийти за рамки своїх креативних стратегій рекрутингу. Значний російський наступ цього літа буде неможливий без чергової хвилі мобілізації.
Російська влада може почати нову хвилю мобілізації вже до кінця цього або початку наступного року.
Про це заявило видання Financial Times з посиланням на джерело, близьке до міністерства оборони Росії.