Виберіть свою мову

Нэнси Пелоси
Нэнси Пелоси

Літак із спікером палати представників США Ненсі Пелосі успішно прибув на Тайвань.

Цій події передували напружені дні. Уряд КНР традиційно висував "останнє китайське попередження".

Офіційний представник МЗС Китаю Чжао Ліцзянь заявив, що Китай готовий припинити діалог на найвищому рівні зі США у разі візиту спікера Палати представників Конгресу на Тайвань. Крім того, поблизу Тайваню почалися військові навчання КНР, а протока біля острова була перекрита.

Під час польоту Ненсі Пелосі, китайська влада оголосила повітряну тривогу і підняла у повітря свої винищувачі, погрожуючи "серйозними наслідками" для США.

Багато людей по всьому світу відстежували розвиток подій та стежили за польотом літака на онлайн-сервісі Флайтрадар (Flightradar24).

Сайт сервісу для відстеження авіаперельотів Flightradar24 переставав працювати вдень 2 серпня, коли понад 300 тисяч людей стежили на ньому за літаком спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, яка здійснює турне Азією. На це звернула увагу "Медуза".

Інтрига "приземлиться літак чи ні" тривала до 20.44 за місцевим часом (GMT+8; приблизно о 17:44 за київським часом), коли літак з високопоставленим американським чиновником приземлився на авіабазі Суншань у Тайбеї.

Пелосі та члени її делегації приблизно о 17:44 мск приземлився на авіабазі Суншань у Тайбеї, де їх зустріли представники місцевої влади.

На тлі контроверсійного візиту Ненсі Пелосі протестувальники, які виступають за та проти приїзду спікера, вийшли на демонстрації у місті.

Ненси Пелосі перший високопосадовець США на Тайвані за останні 25 років

Пелосі стала найвищим американським політиком, який відвідав острів за останні 25 років.

Таким чином, незважаючи на серйозність ситуації та загрози Китаю, представник США здійснив візит на Тайвань, продемонструвавши свої рішучість та твердість. Китай у відповідь висловив "рішучий протест".