Виберіть свою мову

14 лютого 2024 ЗСУ разом з ГУР надводними дронами-камікадзе потопили Великий Десантний корабель "Цезар Куніков", хоч уряд і МО РФ офіційно продовжують мовчати, російські мережі вже визнали втрату корабля, та обговорюють долю екіпажу- що з ним?

Як раніше писалось, 14.02.2024 Сили оборони України атакували надводними дронами ВДК "Цезар Куніков" поблизу м. Алупка, Крим. Внаслідок удару 5 безекіпажними човнами-камікадзе, корабель отримав серйозні ушкодження і затонув. Це офіційно підтвердили ряд українських високопосадовців, в т.ч. і голова ГУР К. Буданов.

Але при цьому про долю екіпажу не було достовірної інформації, росіяни стверджували, що "весь екіпаж врятовано", а українські джерела виражали в тому сумнів, припускаючи що пошуково-рятувальна операція росіян особливого успіху не мала і більша частина екіпажу (87 осіб) - загинули.

Знищені та пошкоджені судна ВМФ РФ 
Із 13 великих десантних кораблів Чорноморського флоту рф на ходу залишилося 5, речник ВМС України Плетенчук:
«Можна сміливо стверджувати, що третини кораблів уже не існує, ще 15 одиниць перебувають у ремонті, але вони зберігають своє основне бойове ядро — носії крилатих ракет. З них знищено 2».

Яка інформація про екіпаж ВДК "Цезар Куніков" шириться мережею на даний момент, 15 лютого, 2024:

По уточненим даним, було шість танків – Т-90 і Т-72. Також втрачено снаряди для танків та артилерії, які перевозилися до Криму. Ще 12 членів екіпажу «Цезаря Кунікова» вважаються зниклими безвісти.

Поранених і загинувших членів екіпажу ВДК Цезар Куніков везуть в Севастополь
Автобуси, що ймовірно перевозять членів екіпажу ВДК "Цезар Куніков"

"200-х" та "300-х" із БДК "Цезар Куніков" на медичних автобусах везуть у бік Севастополя."Дуже багато ДПС із мигалками"

- повідомляють з траси Ялта - Севастополь

В соцмережах росіяни стверджують, що екіпаж вдалось врятувати

Реакція росіян на подію: